Krakkó csodái

(3 nap/2 éj)
45.800,-
2013. 11. 08. – 10.

Krakkó4 Krakkó2 Krakkó3

AUTÓBUSZOS KIRÁNDULÁS A LENGYEL KIRÁLYI FŐVÁROSBA, ZARÁNDOKÚT II. JÁNOS PÁL PÁPA SZÜLŐVÁROSÁBA ÉS A CZESTOCHOWAI FEKETE MADONNÁHOZ, EGY KIS WIELICZKÁVAL FŰSZEREZVE!

Útvonal: Sopron – Pozsony – Brno – Ostrava – Katovice – Krakkó – Wadowice – Czestochowa – Krakkó – Wieliczka – Zilina – Trnava – Pozsony – Sopron

Gyülekező, majd indulás a hajnali órákban a soproni GYSEV pályaudvar elől.

Érkezés Krakkóba a kora délutáni órákban, indulás Krakkó szívébe. Orientációs idegenvezetéssel kezdetét veszi a helyi idegenvezetés a Barbakán feltérképezésével, majd a Collegium Maius egyetemi világába nyerhetünk betekintést. Hangulatos lengyel utcákon sétálva megközelítjük a város központját, azaz Rynek Glówny-t: kínálat a piac életéből, belépés a minden órában harangjátékkal kedveskedő, felemás tornyú Mária-templomba, a Szent Adalbert templom kriptarendszerébe, a régi Városháza épületébe, illetve vár az árkádos Posztócsarnok kiállításaival. Séta dél irányába, menet közben a Szent József templom meglátogatása, majd felmegyünk a Kopiec Kraka-ra, ahol az első lengyel király nyugszik. Szemünk elé tárul fentről egész Krakkó panorámája.Lassan visszatérve a szállás elfoglalása a késő délutáni órákban, ezt követően fakultatív lehetőség egy esti sétahajózás a Visztulán, fél-1 órás intervallumban, többieknek szabad program.

Másnap reggeli után, indulás a Waweli Székesegyházhoz, a messze földön híres királyi koronázó- és nyughelyhez. Bejárjuk a Székesegyház fő- és mellékhajóit, megtekintjük a híres Zsigmond-tornyot a haranggal, a sekrestyét, valamint a mesés kincstárat. Átballagunk a királyi Palotába, otthonos udvari hangulat közepette. Meglátogatjuk a királyi termeket, nem utolsósorban a lakosztályokat, kincs- illetve fegyvertárakat. Felkutatjuk a Sárkánybarlangot, megy egy SMS küldésére tüzet okád!

Rövid pihenőtt követően buszos kirándulás, a csoport részére lehetőség nyílik egy valódi, zarándokúton való részvételre. Először Wadowice felé indulunk, ahol a csoport meglátogathatja a város zarándokhelyeit és útjait II. János Pál pápa szülővárosában. Díjmentesen megnézhető a ma már múzeumként üzemelő szülőháza, a Városi Múzeum és a templom, kellemes séta tehető a barátságos hangulatú településen. Utunk Czestochova felé folytatódik, mely város fő nevezetessége a Jasna Górai kolostorban elhelyezett Fekete Madonna kegyképe.

Érkezés Krakkóba az esti órákban, fakultatív lehetőségként részt lehet venni egy vacsorán az ismert Nostalgia étteremben, ahol igazi lengyel és egyéb specialitások kóstolhatók, fogyaszthatók.

Harmadnap reggelit követően kijelentkezés a szállodából, addig szabad program.

híres Wieliczkai sóbányába, ahol csoportos idegenvezetést kapunk.A bánya 300 méter mély és 300 km hosszú, már a 14. században sót bányásztak itt. Megtekinthető sóból II. János Pál Pápa szobra, de még az Utolsó vacsora festménye is! Bemehetünk a Kopernikusz, a Szent Kereszt és a Nagy Kázmér termekbe, újabb érdekességeket látni.

Hazafelé Sopronba. Érkezés a késő esti órákban.

Várható belépők :

Wawel: 50 PLN

Collegium Maius: 6 PLN

Régi Városháza: 5 PLN

Mária-templom: 4 PLN

Posztócsarnok: 5 PLN

Hajókázás a Visztulán: 30 perc = 8 PLN

Wieliczka: 73 PLN | kedvezményes 53 PLN

Nostalgia Restaurant Cracow (vacsora): kb. 25 PLN/fő

RÉSZVÉTELI DÍJ: 45.800 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: a közlekedés költségeit, az idegenvezetést és a szállást reggelivel.

A részvételi díj nem tartalmazza: a stornóbiztosítást (1,5%), a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást és a belépőket.

Minimum létszám: 25 fő

to top