Adventi forgatag Nürnbergben

ADVENTI FORGATAG NÜRNBERGBEN

(2 nap/1 éj)
2013.12.07.-08.
RÉSZVÉTELI DÍJ:
34.700 Ft/fő

Tegye varázslatossá idén az adventet a Csodár-Travellel! Utazzon el autóbuszunkkal a „csoda országába”, és élje át velünk e német városok karácsonyi hangulatát. Minden nap más-más város látnivalóiba nyerhet bepillantást, miközben elvegyülhet a vásári forgatagban.

Útvonal: Sopron – Eisenstadt – Bécs – Sankt Pölten – Linz – Wels – Passau – Regensburg – Nürnberg

Gyülekező, majd indulás a hajnali órákban a soproni GYSEV pályaudvar elől.

Utunk első megállója, a Három folyó városa, Passau. Sétánk során a Dóm térre érve elénk magasodik a Szent Istvánról elnevezett Sankt Stephan dóm, ebben az „ékszerdobozban” található a világ legnagyobb, gyönyörű orgonája közel 17.000 síppal. A dóm melletti Niedernburgi kolostorban megtekintjük első magyar királyunk, Szent István feleségének, Gizellának sírját is. Innen lesétálunk a Duna partra, ahonnan pillantást vetünk a Duna másik partján magasodó Felső-várra (Oberhaus), az Ilz torkolatánál pedig a később épült Alsó-várra (Niederhaus).

Délutáni érkezés fő desztinációnkba, Nürnbergbe, séta Nürnberg meseszerű belvárosában az ódon várfalakkal övezett színes házak között. Szabadprogram, vásárlási, étkezési lehetőség az ünnepi hangulatban kivilágított óvárosban. A program hangulatos zárásaként irány az adventi forgatag, a híres Christkindlmarkt,a „karácsonyi csoda országának” felkeresése. Külön rendeznek a gyermekek számára is karácsonyi vásárt, óriási örömöt szerezve ezáltal kisebbeknek-nagyobbaknak.

Reggelit követően nürnbergi városnézés a helyi idegenvezető segítségével. Nem maradhat ki a repertoárból a Szt. Lőrinc-templom, a Miasszonyunk-templom, a Szt. Szébaldusz-templom, a Szentlélek kórház, a régi városháza, Albrecht Dürer egykori háza és a nürnbergi vár pompás épületegyüttese.

Hosszabb kitérő következik Regensburg városába. Panorámás városnézés a Duna partján fekvő festői településen, mely a VIII. századtól érseki székhely és 2006-ban felkerült az UNESCO világörökségi listájára is. Megtekintjük többek között az Öreg hidat, a Városháza épületét, a Dómot és az Érseki palotát.

Érkezés az esti órákban Sopronba.

A részvételi díj tartalmazza: a közlekedés költségeit, az idegenvezetést és a szállást reggelivel.

A részvételi díj nem tartalmazza: a stornóbiztosítást (1,5%), a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást és a belépőket.

Minimum létszám: 25 fő

to top