Prágai advent

PRÁGAI ADVENT

(Kutna Hora + Telc)

(2 nap/1 éj)
22.400,-
2013.11.30.-12.01.

AUTÓBUSZOS KIRÁNDULÁS KARÁCSONYI HANGULATBAN, A SZÁZTORNYÚ ARANY VÁROSBA

Útvonal: Sopron – Bécs – Brno – Prága – Kutná Horá – Telc – Znojmo – Bécs – Sopron

Gyülekező, majd indulás a hajnali órákban a soproni GYSEV pályaudvar elől.

Hosszabb kitérő Morvaország egykori fővárosába, Brno-ba. séta a hangulatos cseh utcákon, megtekintve a Kapucinusok Szent Kereszt templomát, a petrovi Szent Péter és Pál-Katedrálist, Az Ó- és Újvárosházát, „beleszagolhatunk” a messze földön híres káposztapiac illatába, majd elhaladunk a festői környezetű Spilberk vára mellett is.

Érkezés Prágába a kora délutáni órákban. Találkozó a helyi idegenvezetővel 14:00 körül, a Károly-híd lábánál.Sétánk a Vencel-téren kezdődik. Folytatás Prága Óvárosában: Köztársaság tér, ezután Vigadó, majd a Lőportorony. Elballagunk a Károly Egyetem épülete mellett, így megközelítve az Óvárosi teret. Megcsodálható a meseszép Tyn templom, a minden órában, a turistáknak zenével kedveskedő Orloj, illetve a Kőharangos ház. Belépés a régi Városháza épületébe. Egyben itt és most veszi kezdetét kirándulásunk fénypontja, az álomszép, hangulatos prágai karácsonyi vásár, együtt készülvén az év legszebb ünnepére, szabad program keretében, este pedig egy fakultatív vacsorát ajánlunk egy közeli, igazi cseh étteremben. Szállás elfoglalása az esti órákban.

Reggeli után indulás a Károly-híd lábához. Ott találkozó a helyi idegenvezetővel, majd átkelünk a hídon, melyről gyönyörű panoráma tárul elénk Prága szebbnél-szebb városrészeiről. Úti célunk gyalog tesszük meg, megmásszuk a Kisoldalnak nevezett dombocskát, ahol bebarangoljuk az ismert cseh Hradcany-t: Strahovi kolostor – Serfőző – Cerním palota – Loretai harangjáték – Hradzsin városháza – Püspöki palota – Királyi Palota –Királyi kertek – Belvedere -Szent Vitus székesegyház kívül-belül – Szent György bazilika – Arany utcácska, az Újvárosháza – Wallenstein kert. Vissza a Károly-híd felé. Ebéd után szabadidő, shoppingolás, majd visszaindulás Sopronba.

Útközben panorámás séta Knutá Hora városában, az UNESCO világörökség részében. Megtekintjük a csodálatos Szent Barbara templomot, illetve Sedlec vársorészben a Nagyasszonyunk-katedrálist.

Folytatva a haza utat, újabb kitérőt teszünk, ezúttal a kultúra fellegvárába, a Cseh-Morva-fennsík déli részén fekvő városkába, Telc-be. Szintén az UNESCO Világörökség részét képezi 1992 óta. Kisebb séta a belvárosban, mely megtartotta az óvárosi jellegét.

Érkezés a késő esti órákban.

Várható belépők 2013 – a helyszínen fizetendők:

Hradcany: 275 CzK
Óvárosi hídtorony: 70 CzK – Diák/gyermek: 50 CzK
Régi Városháza: 105 CzK – Diák/gyermek: 520 CzK
Vacsora a Staromacek étteremben: kb. 200 CzK/fő

RÉSZVÉTELI DÍJ: 22.400 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: a közlekedés költségeit, az idegenvezetést és a szállást reggelivel.

A részvételi díj nem tartalmazza: a stornóbiztosítást (1,5%), a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást és a belépőket.

Minimum létszám: 25 fő

to top