Hírek – Újdonságok

Holland mesefalu a Duna mellett
2013. augusztus 30. 14:01
Már túl van a 2 milliárd forintos értéken, és tovább folytatódik az a turisztikai beruházás, amely tisztán holland ingatlanfejlesztésként indult el Északnyugat-Magyarországon az ezredfordulón. A Duna Residence névre keresztelt apartmanpark 2013-tól immár a Landal Green Parks hálózatában üzemel tovább – mondta el Váczi Lajos parkmenedzser.
hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Megszaladt a futóbiznisz
Gőzerővel készülnek a SPA-CE 2013-ra
Ahol az élményből fakad a tudás

Az építkezés, amelynek eredményét ma „holland faluként” is emlegetik már a kilencvenes évek végén elkezdődött, ám a fejlesztőcég tulajdonosa közben váratlanul meghalt. Jóval később, csak 2010 novemberében készült el a Duna Residence apartmanpark multifunkcionális központi épülete, mely Dunaszentmiklós „holland falujának” szíve is egyben. A több mint 2 milliárd forint értékű beruházással immár 102 apartman – ebből 20 luxusapartman – került átadásra.

A „holland falu” a magyar vendégek előtt is tágabbra nyitja a kapuját

A Duna Residence 2013. január 1-től egy elismert nemzetközi franchise hálózat, a Landal Green Parks flottájába tartozik. A Landal Hollandiából indult el hódító útjára és jelenleg amerikai befektetők érdekeltségébe tartozó dinamikusan fejlődő hálózat Európában. Piacvezető pozíciót tölt be az apartman üdülőkomplexumok üzemeltetésében és bérbeadásában. A Landal franchise hálózatban több mint 70 üdülőpark található jelenleg összesen mintegy 12.000 ingatlannal. A mintegy 16 millió lakosú Hollandiában 51 üdülőpark van már a Landal Green Parks szárnyai alatt, Németország, Belgium, Ausztria, Svájc, Csehország után pedig immár Magyarországon is jelen vannak.

„A Landal név fogalom az üdülök között, egy olyan nemzetközi minőségi sztenderdet jelent, amelynek különösen nagy vonzereje van a hollandok számára. Nagy becsben tartják a természethez való közelséget, a környezetvédelmet, a fenntarthatóságot és a környezettudatosságot. Nem véletlen, hogy a vendéglátásban, cateringben is a helyi – 50-60 kilométeres körzetben található – őstermelőket részesíti előnyben az alapanyagok beszerzésénél” – mondta el Váczi Lajos.

A gazdasági turbulenciák hatására Magyarország jó turisztikai adottságú, kedvező árfekvésű és elérhető közelségű desztinációként felértékelődik a holland turisták szemében, akik számára a víz, a természet közelsége és a gasztronómia mindig is elsődleges fontosságú volt (Magyarországot ráadásul Kelet-Európa Franciaországaként szokták emlegetni). Így a Duna Residence mint a hollandok szívéhez közel álló új kelet-európai Landal-partner igen jó kilátásokkal bír.

A Magyar Turizmus Zrt. trendriportja szerint Hollandiában 1,8%-os mértékű volt a GDP csökkenése (2013. I. negyedévében a munkanélküliségi ráta több mint 1 százalékpontot növekedve az előző negyedévi adathoz képest, elérte a 8,3%-ot). Mind a CBS, azaz a Centraal Bureau voor de Statistiek (Holland Központi Statisztikai Iroda), mind az NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen azaz a Holland Turizmus és Kongresszusi Iroda) prognózisai egybehangzóan állítják, hogy miközben a holland kiutazó turizmus nagyságrendje változatlanul figyelemre méltó marad európai viszonylatban, az ár-érték arányra való érzékenység egyértelműen erősödni fog.

A Duna Residence további hasznosítási és fejlesztési tervei kapcsán Váczi Lajos elmondta, jelenleg az energiamegtakarításra fókuszálnak: a központi épületben folyamatban van a napenergia-hasznosítással kapcsolatos projekt előkészítése, de bővítés előtt áll a wellness részleg is, mivel a helyi igények bővültek, egyre több környék- és megyebeli, budapesti valamint szlovák vendég érkezik. A vendéglátás, a szobák, az integrált telefon-internet-tv rendszer fejlesztése is napirenden van. Mindennek a célja, hogy konferencia, rendezvény, üzleti és gasztronómiai események helyszíneként vonzóbb célponttá tegyék a „holland falut”, és egyre inkább kitárják kapuját a magyar vendégek felé is.

„Aki a természetre, csendes környezetre vágyik, akár pihenés, akár alkotó munka miatt, Budapesttől alig 85 km-re megtalálhatja ezt” – hívta fel a figyelmet Váczi Lajos parkmenedzser. Majd hozzátette: Tata Komárom, Esztergom, Párkány, no és akár Szlovákia turisztikai és kulturális kínálata 15-30 km-es távolságra pillanatok alatt elérhető, de a faluban lovaglás, offroad, quad, vezetett túrázás, gombászás, borkóstolás várja a kalandra és aktív pihenésre vágyókat.

to top