Dél-Csehország kastélyai

DÉL-CSEHORSZÁG KASTÉLYAI

(1 nap)
6.500,-
2013. OKTÓBER 19.

AUTÓBUSZOS KIRÁNDULÁS CSEHORSZÁGBA, AZ EGYKORI MORVA BIRODALOM HÍRES KASTÉLYAIHOZ

Útvonal: Sopron – Wiener Neustadt – Sankt Pölten – Linz – Cesky Krumlov – Holasovice – Hluboká – Gmünd – Maissau – Bécs – Eisenstadt – Sopron

Gyülekező, majd indulás a reggeli órákban a soproni GYSEV pályaudvar elől.

Útközben megálló a Melki Apátságnál, mely Ausztria barokk kori ékköve. Megtekinthető a császári lépcsősor, a modernizált császári múzeum és az apátsági könyvtár – az oszlopos tornácok a Duna és a tájegység panorámájával, valamint a világhírű apátsági templom.

Utunk első csehországi állomása, Cesky Krumlov városa Prága után Csehország legkedveltebb turisztikai célpontja. Az ódon belváros rengeteg felfedezni valót kínál. Be lehet barangolni a középkori utcákat, a vár udvarait és a kastélyparkot, le lehet pillantani a várárokban a régi hagyományokat követve ma is tartott medvékhez, vagy akár be lehet térni kóstolóra a lassan 500 éve működő Eggenberg sörfőzdébe.

Továbbutazás Holasovicetelepülésre, mely szintén a Világörökség részét képezi. Az idelátogató úgy érezheti magát, mintha időutazáson venne részt, a népi barokk stílusban épült lakóházak olyan szép egységben maradtak fenn, mintha skanzenben járnánk.

A nap zárásaként séta Hlubokakastélyánál. A neogótikus stílusú, egykori Schwarzenberg kastély gyönyörű környezetben, a Moldva fölött helyezkedik el.

Érkezés a késő esti, éjszakai órákban.

Várható belépők 2013 – a helyszínen fizetendők:

Melki Apátság: 7.70 € – Nyugdíjas/diák: 4.50 €

Cesky Krumlov, vár: 130 CzK

Hbukolá vára: 240 CzK

Részvételi díj: 6.500 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: a közlekedés költségeit és az idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: a stornóbiztosítást 1,5%, a baleset, betegség, poggyászbiztosítást és a belépőket!

Minimum létszám: 25 fő

to top